• Specialized Venge Pro Disc Udi2, Plum Purple/black
We zijn niet tevreden met een tweede plaats. We leven en ademen aero, omdat we weten dat aerodynamische optimalisatie de beste manier is om jou sneller te maken. En deze filosofie is nog nooit zo belangrijk geweest als met de nieuwe Venge. Met acht seconden snelheidswinst ten opzichte van de ViAS, is het niet alleen de meest aerodynamische fiets, maar ook 460 gram lichter. Dit is de nieuwe vorm van snelheid.

Verrassend genoeg begon de zoektocht naar de perfecte buisvormen niet in de Win Tunnel. Het begon met een nieuwe technologie, de FreeFoil Shape Library. Specialized's ingenieurs schreven een optimalisatie-algoritme en maakten gebruik van een supercomputer om nieuwe aerodynamische vormen te maken met verschillende gewichten, oppervlaktegebieden en structurele doelen. Gewapend met deze database van vormen, allemaal met verschillende eigenschappen, heeft Specialized ze op verschillende manieren kunnen combineren om uiteindelijk de snelste setup in de Win Tunnel te bepalen.

Vergeleken met de snelste aerodynamische racefiets tot nu toe (de Venge ViAS), is de nieuwe Venge acht seconden sneller over 40 km. Het houdt echter niet op in de windtunnel: Ook in de praktijk, bij alle verschillende windomstandigheden, is de nieuwe Venge sneller.

En hoewel het cool is dat de nieuwe Venge aerodynamischer is dan ooit, zijn er nog andere factoren die de snelheid beïnvloeden. Het vinden van de perfecte combinatie van gewicht en aerodynamica speelt een cruciale rol in de algehele prestaties van een fiets. Een fiets die puur op aërodynamica is gericht, rijdt geweldig op het vlakke, maar zal op de beklimmingen en tijdens snelle acceleraties minder goed presteren. Een fiets die echter heel licht is, zal op alles behalve de steilste hellingen tekortschieten. Daarom is de Venge niet alleen meer aero gemaakt dan de ViAS, maar is de module ook 460 gram lichter. Dit betekent dat we 240 gram in het frame hebben bespaard, 25 gram in de vork, 107 gram in de cockpit, 25 gram in de zadelpen en 63 gram in kleine onderdelen. Welk parcours je ook voor de wielen krijgt, de Venge is de snelste optie.

Veel van deze gewichtsbesparing komt voort uit de Rider-First Engineered™ aanpak. Specialized heeft veel van de lessen uit de ontwikkeling van de nieuwe Tarmac geïmplementeerd, zoals verschillende lay-outschema's en materialen. Dit resulteerde in een Venge die niet alleen lichter is, maar ook een hogere stijfheid-tot-gewichtverhouding en 40% meer comfort levert dan de ViAS - ongeacht de framemaat. En hoewel je deze veranderingen niet altijd kunt zien, hoeft je eigenlijk maar één rit te maken om de snelle acceleraties en het extra comfort te ervaren.

Verder herbergt de Venge een aantal opwindende nieuwe functies. De nieuwe cockpit, ontwikkeld in samenwerking met de World Tour-teams Bora-Hansgrohe en Quickstep, heeft een stuurpen die stijver is dan welke andere stuurpen dan ook. Het nieuwe Aerofly stuur is sneller, lichter, stijver dan ooit en het getextureerd patroon op de bovenzijde zorgt voor extra grip en controle. We hebben ook aan voldoende ruimte voor de banden gedacht - je kunt zonder problemen 32mm brede banden monteren. Ten slotte is de Shimano A-Junction in de zadelpen verwerkt, waardoor het opladen van de accu of het afstellen van de versnellingen gemakkelijker is dan ooit.

De Venge Pro wordt geleverd met een uitgebalanceerde mix van componenten, zoals een Shimano Ultegra Di2 groepset, hydraulische schijfremmen en Roval CL 50 Disc wielen.
specs
framemaat 58
framemaat omschrijving 58
kleur plum purple/black
secundary_kleur paars
frametype uni
wielmaat 28

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Specialized Venge Pro Disc Udi2, Plum Purple/black

  • Merk: Specialized
  • Model: Specialized Venge Pro Disc Udi2, Plum Purple/black
  • Fietsnummer: F.34162
  • Barcode: 0888818455409
    -
  • €7.199,00


Tags: Specialized Venge Pro Disc Udi2, Plum Purple/black, Specialized Venge Pro Disc Udi2, Plum Purple/black, Fietsen > Racefietsen