S-Works Evade 2: Geen compromis tussen aero en ventilatie


De S-Works Evade was een van de eerste aero-helmen en stond aan het begin van het huidige tijdperk in de sport waar alles zo aerodynamisch mogelijk moet zijn. De Evade was super snel, maar zodra het warm werd had je liever een andere helm op. Daar komt dan nu de tweede generatie voor in de plaats: de perfecte combinatie tussen ventilatie en aerodynamica die zelfs beter koelt dan zonder een helm op fietsen.

De nieuwe Evade 2 is niet alleen koeler geworden, maar ook nog eens sneller. Door een nieuwe schaal te ontwikkelen is de nieuwe Evade nog eens seconden sneller geworden bij een gemiddelde van 40 km/u dan die al was, en daarmee ook de snelste fietshelm die er bestaat voor racefietsers.

De koeling was bij de nieuwe Evade het belangrijkste en Specialized heeft daar ook heel veel aandacht aan besteed. Door een pop te gebruiken met 12 verschillende temperatuurzone's konden de ontwerpers veel verschillende vormen en ventilatie kanalen vergelijken en aanpassen, om zo optimale ventilatie te bereiken. De ventilatie was zelfs zo goed dat deze beter is dan zonder een helm op te fietsen volgens Specialized. Met de verbetering van de koeling en optimalisering van de aerodynamica ontstaat de allerbeste racehelm voor alle omstandigheden: de S-Works Evade 2

Verwante Tags

S-Works Evade 2

Reacties

Note: HTML is not translated!