Moeke Spijkstra Wielerclub helpt Eritrese vluchtelingen op de racefiets

Afgelopen Juli hielpen wij samen met de 'Moeke Spijkstra Wielerclub' drie Eritrese vluchtelingen, Kesete, Mikele en Yohannes, weer op de fiets.

Zij zijn nu al een paar jaar in Nederland en vroeger fietsten zij veel in Eritrea. Yohannes zegt over het fietsen: "Naast het christendom en de islam heeft Eritrea nog een religie: fietsen." Zo bewijst ook Teklehaimanot waar de jongens vroeger weleens mee fietsten in 2016 in de Tour de France: hij rijdt dan 4 dagen in de bolletjestrui van het grootste fietsevenement ter wereld, wat leidde tot feest in zijn thuisland en bewondering in de buitenwereld.

Wij zijn blij dat we deze jongens aan fietsen hebben kunnen helpen samen met donaties van de leden van de Moeke Spijkstra Wielerclub en dat we ze kunnen helpen integreren in onze samenleving, want als je niets doet dan zal er ook nooit iets veranderen voor hen en voor onszelf. Nu gaan we hard trainen met ze voor de Amstel Gold Race van 2018 samen met de fietsclub in Blaricum voor hun echte 'wielervuurdoop' hier in Nederland, maar dat zal ze wel goed afgaan gezien het feit dat ze al beter meekomen met sommige andere leden van de fietsclub. We houden u op de Hoogte

De Fietsenwinkel

Verwante Tags

De Fietsenwinkel Amstel Gold Race Moeke Spijkstra Wielerclub Eduard Schaepman

Reacties

Note: HTML is not translated!