Deze helmen redden levens: Specialized ANGi en MIPS

Wel ja, shit happens. Elke fietser maakt het mee, we vallen allemaal wel een keertje. Vaak komen we er goed vanaf, maar wat als het nu echt is misgegaan en je ligt er slecht bij op de grond? Wel dan moesten we hopen dat iemand ons vond of dat er andere mensen bij waren. Fietsen is top, maar in het verkeer of lastige afdalingen blijft het gevaarlijk en soms, ja, gaan we net even te ver over onze eigen kunnen heen.

Specialized komt daarom met een geheel nieuw concept: een sensor die meet wanneer je fietst, of je een crash hebt en die dan via je telefoon je geliefden waarschuwt dat er wat gebeurd is. Hoe werkt het? De ANGi sensor verbindt je via een speciale app van Specialized aan je telefoon en de ANGi sensor wordt een 'live-tracker' en impact sensor die een noodsignaal verstuurd als je zelf niet binnen 10 seconden reageert na een valpartij op je telefoon. Ideaal dus, en vooral, levensreddend. Neem het voorbeeld van oud-wielrenner en ploegleider Steven de Jongh in oktober 2018. Steven was gaan fietsen, maar was die middag niet teruggekomen van zijn rondje in Spanje. Zijn vrouw riep de hulp in van mensen via Twitter en uren later werd Steven gevonden in een afgrond. Zelf kwam hij er goed vanaf, maar als hij nou zo'n soort zender had gehad dan was Steven veel eerder gevonden en had de hele fietscommunity zijn adem niet zo lang hoeven inhouden als die bewuste middag. We gaan meer fietsen en het wordt ook steeds drukker op wegen, dus extra slimme veiligheidsmaatregelen als ANGi zijn erg welkom.

Specialized komt ook met verbeteringen aan de helmen zelf. Elke helm in de collectie is vanaf nu uitgerust met speciale MIPS-padding. MIPS is een bewezen systeem van padding in de helm wat de krachten bij impact aanzienlijk reduceert en zo hersenletsel kan verkleint. Specialized heeft voor de tophelmen ook exclusief MIPS SL, wat de lichtste en meest comfortabele versie van MIPS is tot nu toe. Met MIPS en ANGi heb je de meest veilige helmen die er zijn en kun jij een stuk zorgelozer de weg op.

Reacties

Note: HTML is not translated!